מרק כרובית מוקרם

מרכיבים:

1 כרובית - מחולקת לפרחים
2 תפוחי אדמה - חתוכים לקוביות קטנות
1 כרשה - החלק הלבן בלבד, פרוסה
1 בצל - קצוץ לקוביות
25 גרם חמאה
1 כף שמן זית
1 כוס יין לבן
1 שמנת לבישול
אגוז מוסקט - קורט
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
ציר ירקות או מים - בערך ליטר
1 כף עירית - קצוצה דק לקישוט

אופן ההכנה:

1. לסיר מכניסים החמאה והשמן, מוסיפים הכרישה והבצל ומאדים עד לשקיפות בלבד.
2. מוסיפים הכרובית, תפוחי אדמה, יין וציר עד לכיסוי - כמות המים תלויה ברמת סמיכות המרק
שאתם אוהבים - ניתן לדלל בעוד מים לקראת סיום הבישול.
3. לבשל עד שכל הירקות רכים.
4. לרסק המרק לקרם בבלנדר מוט.
5. להמשיך לבשל על להבה מאד נמוכה, להוסיף שמנת, אגוז מוסקט מלח ופלפל, לטעום ולתקן הטעם.
זה הזמן לדלל המרק במים לפי הסמיכות הרצויה לכם.
6. להגיש חם עם קישוט של עירית.

No Comments Yet.

Leave a comment