מוסקה טבעונית

מרכיבים:

כ- 1/2 ק"ג סייטן, או טחון מהצומח של טבעול
2 תפוחי אדמה, מבושלים "אלדנטה" ופרוסים
3 חצילים בלאדי – קלופים ופרוסים בעובי 1 ס"מ
2 בצלים גדולים – קצוצים לקוביות קטנות
3 שיני שום קצוצות, או כתושות
1/2 בקבוק פאסטה – זה עגבניות מרוסקות, בלי חומר משמר. אפשר גם כ- 350 גרם עגבניות מגוררות טריות.
1/2 כוס מים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
3 כפות שמן זית
שמן זית בספריי

לרביכה:
1/3 כוס שמן קנולה
3 כפות קמח
כ- 1.5 כוסות חלב סויה
אגוז מוסקט – קורט
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם

תבנית אפיה – בגודל גיליון A4 ובעומק של כ- 6 ס"מ (21X30 ס"מ)
נייר האלומיניום לכיסוי התבנית

אופן ההכנה:

1. להכניס פרוסות החצילים לתבנית אפיה מרוססת בשמן, להמליח קל, לרסס מעל החצילים עוד שמן. לאפות בגריל עד שמזהיב.
2. לטגן הבצל עם שמן הזית, עד שמזהיב קלות, להוסיף השום ותחליף הבשר, לטגן, תוך ערבוב, להוסיף הפסאטה והמים, מלח ופלפל שחור ולבשל כעשר דקות.
3. לטעום ולתקן טעמים.

לרביכה:
4. לחמם את השמן, להוסיף הקמח, מלח, פלפל ואגוז מוסקט, לבשל מספר דקות תוך ערבוב ועד שאין גושים.
5. להוסיף החלב סויה, להביא לרתיחה, תוך ערבוב וכשזה מגיע לסמיכות של דייסה, להסיר מהאש. אם סמיך מידי, להוסיף עוד חלב סויה.

הרכבת המנה:
6. לסדר שכבת תפוחי אדמה.
7. להניח מעל שכבת חצילים.
8. לשפוך מעל תחליף הבשר.
9. לכסות שוב בחצילים ולסיים בשכבת תפוחי אדמה.

10. לאפות מכוסה בנייר אלומיניום, בתנור מחומם 180 מעלות כ3/4 שעה ועד שתפוחי האדמה רכים.

11. להוציא מהתנור ולשפוך מעל הרביכה.
12. להכניס שוב לתנור לכרבע שעה, לא מכוסה, ועד שהרביכה מוזהבת.

 

No Comments Yet.

Leave a comment