תבשיל עדשים עם בשר

ההכנה מאד מהירה והבישול עצמו כשעתיים.
תבשיל חורפי מאזור הבלקן ומבית היוצר של חמותי. אני מגישה אותו עם אורז לבן והחבר'ה מלקקים את האצבעות.
מרכיבים:
5 כוסות עדשים חומות - ממוינות, שטופות ומושרות לחצי שעה.
6 בצלים לבנים - גדול וקצוץ לקוביות קטנות
3 עצמות בקר
1 קילו בשר לצלי קדירה - אם משתמשים בשפונדרה (אסדו) מגדילים כמות הבשר ומוותרים על העצמות שלעי"ל
0.25 כוס שמן קנולה - לטיגון הבצל-למי שבדיאטה, אפשר פחות ולהשתמש בבשר לא שמן ולוותר כמובן על העצמות.
מלח גס - לפי הטעם
פלפל שחור - גרוס טרי, לפי הטעם
מים - לפי הצורך - יוסבר בהמשך

אופן ההכנה:
לטגן הבצל עם השמן עד לגוון חום, רגע לפני שנשרף.
הבצל נותן לתבשיל טעם עז ומתיקות וצובע אותו בצע חום יפה.
להוסיף העדשים, כשהן מסוננות מהמים, בשר, עצמות, מים, מלח ופלפל שחור.
להביא לרתיחה, להוריד את הלהבה למינימום ולבשל בישול איטי עד שהבשר רך.
מים:
בסוף התהליך התבשיל צריך להשאר עם רוטב סמיך ולא מיימי.
לכן, כמות המים תלויה במשך השריית העדשים, בכמות הציר שמפריש הבשר וכו'.
אני מתחילה עם כמות מים שמכסה את התבשיל ובאם בסוף התהליך עדיין הרוטב נוזלי מדי, אני ממשיכה לצמצם אותו מספר דקות בלי מכסה, אם חסר מים אני מוסיפה בזהירות.

No Comments Yet.

Leave a comment