מרק קובה אדום

מרכיבים:
לקובה:
1/2 קילו סולת
1 כוס מים - בערך
2 כפות שמן קנולה
מלח - לפי הטעם
למילוי לקובה:
3 בצל - גדולים קצוצים ומטוגנים
1/2 קילו בשר בקר טחון
1/4 כפית/ות בהרט
1/4 כפית/ות כמון
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
למרק:
2 בצל - גדולים וקצוצים ומטוגנים בסיר גדול למרק
5 קישוא - פרוסים
3 סלק אדום - קצוץ לקוביות גסות
5 גזר - פרוס
1 דלורית או דלעת - קצוצה לקוביות
100 גרם רסק עגבניות
מים - עד כיסוי תכולת הסיר ועוד 3 ס"מ או מרק עוף/בשר/ירקות
1 סלרי - קצוץ לקוביות
צרור סלרי עלים - קצוץ דק
פלפל שחור - לפי הטעם
מלח ים - לפי הטעם

 

אופן ההכנה:
בצק הקובה: לערבב היטב את כל מרכיבי הקובה ולהשהות כשעה, לא במקרר. מרקם הקובה צריך להיות כמו פלסטלינה. לקרוץ עיגולים בגודל כדור פינג-פונג ולמלא בתערובת הבשר.

הבשר למילוי הקובה: לבצל המטוגן להוסיף את הבשר והתבלינים ולטגן עד שהבשר משנה צבעו והוא מפורר.

המרק: להוסיף לבצל את כל מרכיבי המרק, להוציא עלי הסלרי והתבלינים. להוסיף את המים, להביא לרתיחה ולבשל כ-30 דקות ולתבל. לטעום ולתקן תיבול - המרק צריך להיות בטעם חמוץ-מתוק.
לפני ההגשה להוסיף את עלי הסלרי.

No Comments Yet.

Leave a comment