מרק קפושניאק (כרוב) פולני

מרק של אמא ז"ל.
מרק חורפי לאוהבי החמוץ.

מרכיבים:

2 קופסאות כרוב כבוש – עם הנוזלים
3 עצמות מוח
2 "מקלות" נקניק קבנוס – פרוס דק
1 גזר קצוץ לקוביות
1 בצל גדול – קצוץ לקוביות
3 תפוחי אדמה – חתוכים לקוביות גסות
3 כפות שמן קנולה
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
מים

אופן ההכנה:

1. לטגן בשמן את הקבנוס עד שנעשים קריספיים, להוציא מהסיר.
2. באותו סיר לטגן הבצל עד שמזהיב.
3. להוסיף העצמות והמים, עד לכיסוי העצמות, ולבשל עד שמוח העצמות והסחוסים רכים, כשעה וחצי.
4. להוסיף תפוחי האדמה, גזר, הכרוב ומלח ופלפל ולבשל עד שתפוחי האדמה רכים.
5. כשהירקות רכים, מוסיפים מים רותחים עד לסמיכות המרק שאתם אוהבים. טועמים ומתקנים התיבול.
6. המרק לא אמור להיות מימי מידי.

No Comments Yet.

Leave a comment