פולו דיאבולו – העוף של השטן – עוף במשקולת

עוף שהוא מעדן וכל כולו מטוגן במחבת עם משקולת.
מתכון של רועי, שהוא חובב אדוק של אוכל איטלקי ובשלן מדהים.
מרכיבים:
1 עוף שלם - טרי
מלח ים
פלפל שחור - גרוס טרי וגס
1/4 כוס מיץ לימון - מסונן
שמן זית

אופן ההכנה:
מבקשים מהקצב לעשות חתך אחד בעוף, בצד החזה, כל שמתקבל הוא עוף שלם בצורת פרפר.
עוד מבקשים מהקצב לשטוח את העוף בפטיש השניצלים, עד כמה שניתן.
(פשוט כמו "שדופקים" שניצל, אבל כאן גם שוברים חלק מהעצמות).

מחממים השמן במחבת גדולה וכבדה, שיכולה להכיל את העוף השלם, מתבלים העוף במלח ובפלפל, מכניסים למחבת בצד העור ומניחים מעל העוף משקולת.

מטגנים כרבע שעה בכל צד עד שעוף נעשה קריספי ורך.
שופכים מעליו את מיץ הלימון ומטגנים עוד דקות ספורות.

המשקולת צריכה להיות על העוף במהלך כל הטיגון.

טיפ: מכסים במחבת קטנה יותר ועליה מניחים קופסאות שימורים.

למשקיענים: בשוק יש לקנות מחבת מרובעת וכבדה מאד, שהמכסה שלה הוא המשקולת והיא מיועדת גם למתכון זה.

No Comments Yet.

Leave a comment