Portfolio Category: מנות עיקריות

>

תבשיל שעועית עם בשר בבישול איטי

בעבר הרחוק הרחוק, בטרם עידן מכונת הכביסה, נהוג היה להכין תבשיל זה בקרב היהדות הספרדית ב"יום הכביסה". ביום זה לבעלת הבית לא היה זמן לבשל, היא היתה עסוקה עם הכובסת ולכן העמידה בבוקר על הפתיליה סיר עם "פיג'ונס" שהוא מהיר הכנה ומתבשל מספר שעות. בימי החורף כיף לאכול את הנזיד המדהים, מה עוד שהוא לא "כבד" כמו...
קרא עוד
>

תבשיל צמחוני עם תחליף נקנקיות

בתי היא צמחונית אדוקה, כשאני מארחת את משפחתי, אני דואגת שמכל המנות המוגשות תהיינה עבורה מנות צמחוניות זהות. מרכיבים: 5 תפוח אדמה - קלופים וחתוכים לקוביות קטנות 2 בצל - קצוץ דק 300 גרם אפונה - אפשר גם קפואה 6 נקניקיות - צמחיות של טבעול- חתוכות 4 כף/ות שמן זית פלפל שחור מלח ים פפריקה מתוקה - לאוהבי הפיקנטי להחליף בחריפה 0.5 כוס/ות מים -...
קרא עוד
>

פילה לוקוס עם יוגורט ואבוקדו

מרכיבים: 4 מנות דג לוקוס קמח - לקימוח הדגים שמן זית - לטיגון הדגים 50 גרם חמאה - לטיגון הדגים 1  אבוקדו - גדול ובשל או 2 קטנים 2 כפות מיץ לימון 300 גרם יוגורט בופאלו 5% שום - שן אחת כתושה 1 כף נענע טריה - קצוצה מלח ים פלפל שחור - גרוס טרי וגס אופן ההכנה: האבוקדו למעוך היטב במזלג, להוסיף מיץ לימון, מלח ופלפל שחור לערבב היטב, לכסות...
קרא עוד
>

קציצות תרד עם בשר

מרכיבים: 1 צרור / חבילה תרד טורקי 200 גרם בשר בקר טחון 2 שום (שיניים) - כתושות 3 פירורי לחם - כפות 1 ביצים 1 תפוח אדמה - מגורר מלח ים - לפי הטעם פלפל שחור גרוס טרי - לפי הטעם שמן קנולה - לטיגון הקציצות צזיקי - להגשה אופן ההכנה: 1. לבשל התרד במים מומלחים 3 דקות, להוציא מהמים למי קרח לשתי דקות ולהעביר למסננת לניקוז...
קרא עוד