Portfolio Category: מנות ראשונות

>

מרק פטריות מוקרם

מרכיבים: 1 בצל גדול - קצוץ 2 כפות שמן קנולה 250 גרם פטריות מסוגים שונים - פרוסות 2 כפות אבקת מרק ירקות 5 כוסות מים 2 שיני שום - כתושות פלפל לבן ומלח (להיזהר בכמות המלח, יש אבקת מרק) 3/4 כוס יין לבן 1 שמנת לבישול 2 כפות קורנפלור - מעורבבות המעט מים   אופן ההכנה:
  1. לטגן הבצל עם השמן עד שנעשה שקוף.
  2. להוסיף הפטריות והשום ולהמשיך...
קרא עוד
>

סלט עגבניות ופלפל חריף

סלט העגבניות המפורסם של אידי מאשדוד, עם התאמות לטעמי. ========================================== מרכיבים: ====== 4 עגבניות בשלות, קצוצות לקוביות קטנות (אפשר גם עגבניות שרי) פלפל ירוק חריף קצוץ דק - הכמות לפי הטעם האישי מיץ לימון - הכמות לפי הטעם האישי שמן זית 1 שן שום כתושה - אפשר גם יותר, שוב לפי הטעם. חופן פטרוזיליה קצוצה דק מלח - לפי הטעם פלפל שחור - לפי הטעם אופן ההכנה ======== 1....
קרא עוד
>

גפילטע פיש


המתכון של אמא ז"ל. מרכיבים:

1 ק"ג דג קרפיון - טחון פעמיים בלי העור והעצמות, ולבקש ממוכר הדגים לחצות את הראש לשניים ולקחת...

קרא עוד
>

מרק פטריות מוקרם – סלובני

בטיולי האחרון והמדהים, עם השף שלום שטרית, לסלובניה וקרואטייה, בשלנו ארוחה מדהימה, שהמרק היה חלק ממנה. שף שלום שטרית - www.lpd.co. המרכיבים: ======= 400 גרם פטריות מגוונות - פרוסות 30 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות 1 כוס יין לבן 4 בצלי שאלוט - קצוצים דק 1 תפוח אדמה - פרוס דק 2 שיני שום - קצוצות דק 2 ענפי תימין 2 כפות אבקת מרק פטריות 1 שמנת לבישול 50...
קרא עוד