Portfolio Category: מנות ראשונות

>

סלט חסה עם עשבי תיבול, צנוניות, חמוציות ועוד

סלט זה אכלתי במסעדת פסטל בתל אביב, ושחזרתי אותו. המרכיבים: ======= חסה ערבית – לנקות העלים החיצוניים ולהשתמש רק בלב החסה 6 צנוניות – פרוסות דק מאד צרור קטן של פטרוזיליה – חתוכה גס 5 עלי נענע 1/2 כוס אגוזים מסוכרים – קצוצים גס 1/2 כוס חמוציות, או צימוקים 1/2 כוס פרמז'אנו רג'יאנו – מגורר לרוטב ויניגרט: ========== 8 כפות שמן זית 4 כפות מיץ לימון 1 כפית חרדל 2...
קרא עוד
>

כרוב ניצנים עם צנוברים קלויים – טבעוני

מרכיבים: 400 גרם חבילה כרוב ניצנים קפוא 3 כפות שמן קנולה 2 שיני שום – קצוצות דק, או כתושות 50 גרם צנוברים – קלוי במחבת בלי שמן 2 כפות סויה 1 כף דבש, או סילן פלפל שחור לפי הטעם אופן ההכנה: 1. לבשל הכרוב במי מלח כ- 5 דקות ולסנן לפני ,שמשנה צבעו. 2. למחבת להכניס שמן, להכניס השום ולטגן כדקה, רק עד הזהבה, להוסיף הכרוב ולערבב...
קרא עוד
>

מרק ירקות עשיר ומנחם

מרכיבים: 2 בצלים – קצוצים לקוביות קטנות 2 קבנוס - פרוסים - לטבעונים קבנוס מנדי, או לוותר 2 כרישות, החלק הלבן בלבד – חתוכות לקוביות 1 ראש סלרי – חתוך לקוביות 1 קולרבי – חתוך לקוביות 2 גזרים – חתוכים לקוביות 2 קישואים – חתוכים לקוביות 1/3 ראש כרוב לבן/אדום – חתוך לפרוסות דקות 2 תפוחי אדמה גדולים – חתוכים לקוביות 150 גרם תרד –...
קרא עוד
>

מרק סלמון

את המתכון הזה קבלתי מחברתי הטובה זהבה, בטיולה בלפלנד. את המרק החם והמזין הזה אכלה בחוות איילים בשם Sieriporo. זהבה מבינה באוכל, ואני מצרפת את המתכון, כפי שקבלה משף המסעדה. המתכון הוא ל- 4 מנות. מרכיבים: 250 גרם סלמון – נקי מעור ועצמות, וחתוך לפיסות קטנות. 2 בצלים – קצוצים לקוביות 2 ענפי סלרי – חתוך לפרוסות דקות 2 תפוחי אדמה גדולים –...
קרא עוד