Portfolio Category: סלטים

>

כרוב ניצנים עם צנוברים קלויים – טבעוני

מרכיבים: 400 גרם חבילה כרוב ניצנים קפוא 3 כפות שמן קנולה 2 שיני שום – קצוצות דק, או כתושות 50 גרם צנוברים – קלוי במחבת בלי שמן 2 כפות סויה 1 כף דבש, או סילן פלפל שחור לפי הטעם אופן ההכנה: 1. לבשל הכרוב במי מלח כ- 5 דקות ולסנן לפני ,שמשנה צבעו. 2. למחבת להכניס שמן, להכניס השום ולטגן כדקה, רק עד הזהבה, להוסיף הכרוב ולערבב...
קרא עוד
>

סלט קייל

קייל הם עלים ירוקים ממשפחת הכרוב, האיטלקים קוראים לו כרוב שחור והוא מככב במטבח האיטלקי, ובפרט במרק הריבולטה. קשה למצוא אותו, אבל אם מצאתם תחטפו אותו. הקייל הוא מלך העלים עם ערכים תזונתיים גבוהים מאד, הן ויטמינים והן מינרלים והוא טוב לנו וטעים. את הסלט הזה אכלתי בניו יורק, שם התוודעתי אליו לראשונה, והאירוניה שסלט כל כך בריא...
קרא עוד
>

סלט הסלק הקלאסי

לכל אוהבי הסלק, זה לדעתי, הסלט הקל והאולטימטיבי שיש, בלי תוספות וקישוטים. פשוט סלק, והכי פשוט ומהיר בהכנה. מרכיבים: 4 סלקים מבושלים בקליפתם ומנוקים – לעצלים כמוני, אני קונה בסופר סלק מבושל בוואקום 1 כף סוכר 1/4 כוס חומץ בן יין 1/2 כוס מים אופן ההכנה: 1 לקצוץ הסלק לקוביות. 2. להוסיף את יתר המרכיבים, לערבב היטב עד שהסוכר נמס. 3. להניח בצד לכחצי שעה,...
קרא עוד
>

סלט ירקות עם קורנביף

מרכיבים: 1/2 עולש סגול (רדיקיו) – סוג של חסה מרה - לא חובה חסה – קרועה ביד בצל קטן סגול – פרוס לפרוסות דקות 2 עגבניות – חתוכות גס 100 גרם בשר קורנביף פרוס – מגולגלות לגלילות – לקנות בסופר לרוטב: 4 כפות חומץ בלסמי 6 כפות שמן זית מלח – לפי הטעם פלפל שחור – לפי הטעם אופן ההכנה: 1. לסדר את כל הירקות והבשר בצלחת...
קרא עוד