מנות ראשונות

  • בצק לבוריקיטס – מבית היוצר של חמותי היווניה

    בצק לבוריקיטס – מבית היוצר של חמותי היווניה

    מרכיבים: 5 כוס קמח לבן 1 כוס שמן קנולה 1 כוס מים קורט מלח 1 ביצה - טרופה עם כף מים   אופן ההכנה: לחמם...

  • מרק ערמונים מוקרם

    מרק ערמונים מוקרם

    מרכיבים: 300 גרם ערמונים - ערמונים קלופים בוואקום ומוזהבים מעט בתנור.. 50 גרם חמאה 1 פטריות שמפיניון - סלסלה - פרוסות 5 בצל שלוט -...

  • סלמון כבוש – גרבלקס

    סלמון כבוש – גרבלקס

    הגרבלקס מקורו בנורבגיה, מוגש כמנה ראשונה במסעדות וקלי קלות להכינו בבית. מרכיבים: 1 קילו סלמון - פילה 1.5 כוסות מלח ים - לתערובת...

  • פשוט תרד – או במילים אחרות פופאי

    פשוט תרד – או במילים אחרות פופאי

    מרכיבים: 2 חבילה תרד ביצים עין- כמספר הסועדים 50 גרם חמאה 2 שיני שום כתושות 100 גרם פרמזן - מגוררת מלח ים - לפי הטעם פלפל שחור -...

  • ארטישוק מטוגן עם פרמזן

    ארטישוק מטוגן עם פרמזן

    לאוהבי הארטישוק ולאלה שנמנעים מלגעת בו, כי הוא משחיר הידיים, מצאתי מוצר איטלקי - ארטישוק משומר בשמן זית. מעדן. אפשר...

  • קרוסטיני עם ממרח עוף מהמרק

    קרוסטיני עם ממרח עוף מהמרק

    מי אוהב עוף מהמרק?  אז זהו - שכמעט אף אחד. אז זה מה שניתן לעשות ממנו וגם להינות מאד. מרכיבים:...

  • כרובית מטוגנת בבלילת בירה

    כרובית מטוגנת בבלילת בירה

    מרכיבים: 1 כרובית - מופרדת לפרחים ונקייה 2 ביצים - לבלילה - לטבעונים בלי ביצים בירה בירה - לבלילה כחצי בקבוק 1 כוסות קמח...

  • סלט כרובית עם בייקון/פרושוטו

    סלט כרובית עם בייקון/פרושוטו

    מרכיבים: 1 כרובית - מחולקת ל"פרחים", נקיה ומבושלת במי מלח 200 גרם בייקון - או פרושוטו, חתוך לקוביות קטנות. אפשר להחליף באווז 1...

  • גלילות מצה עם כבד קצוץ שיכור לפסח

    גלילות מצה עם כבד קצוץ שיכור לפסח

    אז עלה בדעתי, וגם ניסיתי, להכין גלילות ממצה, הממולאות בכבד הקצוץ המסורתי. הדרך הלא קונבנציונלית להגשת המעדן הפולני הזה. נסו...