מתכונים

  • קציצות משאריות עוף ובשר מהמרק

    קציצות משאריות עוף ובשר מהמרק

    התעקשתי הפעם לא לזרוק את העוף והבשר "המכובסים" מהמרק, וזה מה שיצא לי. מרכיבים: לקציצות 2 כרעיים עוף - מהמרק -...

  • קרם מסקרפונה ופירות יער

    קרם מסקרפונה ופירות יער

    את הקציפה הזו אני מכינה כל השנה ובכל פעם עם הפרי העונתי. "ברירת המחדל" הטובה ביותר בעיני היא הקציפה עם...

  • שרימפס מטוגנים

    שרימפס מטוגנים

    מרכיבים: 1/2 קילו שרימפס - כ- 20 יחידות, קלופים ומנוקים מצינור העיכול - הדייג מנקה ומכין 1 כוס חלב 1/2 כוס קמח 1...

  • פריטטה עם עלי סלק, פטריות, זוקיני ותפוחי אדמה

    פריטטה עם עלי סלק, פטריות, זוקיני ותפוחי אדמה

    מרכיבים: 1 בצל - גדול וקצוץ דק 8 שיני שום - כתושות 1 חבילה מנגולד - מנוקים מהגבעול הלבן וקצוצים 4 קישואים - קלופים וקצוצים...

  • מרק ירקות קטיפתי בשני צבעים

    מרק ירקות קטיפתי בשני צבעים

    הצלחת המוגשת - חציה כתומה וחציה ירוקה - חגיגה לחך ולעיניים. מגישים בצלחות מרק, (לא קעריות מרק), בזהירות מוזגים, במקביל...

  • הגיבץ’ של אמא ז”ל

    הגיבץ’ של אמא ז”ל

    מרכיבים: 1 בצל - גדול וקצוץ לקוביות 3 פלפלים ירוקים - קצוץ לקוביות - פלפל בהיר 2 פלפל חריף - קצוץ דק -...

  • ה”קומפוט” האולטימטיבי האשכנזי של חמותי היווניה

    ה”קומפוט” האולטימטיבי האשכנזי של חמותי היווניה

    מתברר שהקומפוט האשכנזי מפירות יבשים, הנפוץ בקרב יהודי מזרח אירופה, עשה "עליה" והגיע עד יוון.  מרכיבים: 100 גרם שזיפים מיובשים 100 גרם...

  • עוף הונגרי – פפריקש

    עוף הונגרי – פפריקש

    מעדני המטבח ההונגרי ידועים מזמן באיכותם ובטעמם. מתכון זה אינו כשר, אבל לאלה שאוכלים לא כשר - ממליצה לנסות. לאוכלי...

  • כבד קצוץ שיכור

    כבד קצוץ שיכור

    מבית היוצר של אחי. פשוט כבד קצוץ אחר. מרכיבים: 1/3 כוס שמן קנולה 5 בצלים - גדולים מאד ופרוסים לפרוסות דקות. 1/3 כוס...