Portfolio Category: בישול אשכנזי

>

קציצות בשר עם תפוחי אדמה

את הקציצות האלה הכינה אמא ז"ל. אין בהן תבלינים או ירקות או עגבניות, אבל אלה קציצות של אמא הפולניה והן תמיד תהיינה מדהימות. אופן ההכנה: לקציצות 1/2 קילו בשר - טחון 1 בצל קטן – קצוץ דק 2 שיני שום – כתושות 1 תפוח אדמה – מגורר דק 2 כפות פירורי לחם 2 כפות פטרוזיליה - קצוצה דק 1 ביצה מלח – לפי הטעם פלפל שחור – לפי...
קרא עוד
>

סלט ירקות עם קורנביף

מרכיבים: 1/2 עולש סגול (רדיקיו) – סוג של חסה מרה - לא חובה חסה – קרועה ביד בצל קטן סגול – פרוס לפרוסות דקות 2 עגבניות – חתוכות גס 100 גרם בשר קורנביף פרוס – מגולגלות לגלילות – לקנות בסופר לרוטב: 4 כפות חומץ בלסמי 6 כפות שמן זית מלח – לפי הטעם פלפל שחור – לפי הטעם אופן ההכנה: 1. לסדר את כל הירקות והבשר בצלחת...
קרא עוד
>

פאי תפוחי אדמה עם פטריות

מרכיבים: 5 תפוחי אדמה גדולים מזן דזירה – מבושלים בקליפתם עם עלי המרווה 30 גרם חמאה 1/4 כוס חלב 6 עלי מרווה מלח לפי הטעם פלפל שחור לפי הטעם כ- 200 גרם פטריות מסוגים שונים – קצוצות גס 3 כפות שמן זית 1/4 כוס יין לבן 2 בצלים – קצוצים דק אופן ההכנה: 1. לקלוף את תפוחי האדמה בעודם חמים, להוסיף החמאה ומלח, למעוך לפירה. להוסיף החלב...
קרא עוד
>

עוגת חמאה עם פירורים – ה”פיטר קיכן”

עוגת החמאה הייתה העוגה המסורתית אצלנו בבית ביום כיפור. מידי שנה, אבא ז"ל היה הולך לקונדיטוריה לודג'יאנקה ורק שם קנה אותה. לימים נמכרה הקונדיטוריה ליהודי תימני, ששימר את אופי הקונדיטוריה, ועוגת החמאה עדיין כונתה בשם "פיטר קיכן", שזה שמה באידיש. תחילת הצום ושבירתו היו עם עוגה זו. הערה: החמאה, החלב והביצים צריכים להיות בטמפרטורת החדר. העוגה נאפית בתבניות אינגליש קייק, משומנות בחמאה...
קרא עוד