אז לפני שאני כותבת על שקשוקה, מעדן כל כך נפוץ בארץ, ובגרסאות הרבות שלו, אז קצת היסטוריה למעדן זה.
השקשוקה "הובאה" לארץ ע"י עולים ממדינות המגרב, ולכל מדינה הייתה הוורסיה שלה.
בישראל נפוצות שתי גרסאות עיקריות, הטריפוליטאית, בה הבסיס מורכב מעגבניות, שום ותבלינים, והתוניסאית שאל הבסיס מתווסף גם בצל.
כיום, הפכה השקשוקה לשם גנרי לכל מנה שבה מככבות...
קר ובא לי מרק, אז זה מה שיצא - יאמי, יאמי
מרכיבים:
3/4 כוס גריסים
1 כוס שעועית לבנה – סנפרוסט
1 בצל גדול – קצוץ לקוביות קטנות
1/2 ראש כרוב לבן – פרוס דק
2 שיני שום כתושות
1 גזר – מגורר דק
2 תפוחי אדמה – חתוכים לקוביות
1 כף שמיר – קצוץ דק
3 כפות שמן זית
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור –...