Portfolio Category: מנות ראשונות

>

מרק קפושניאק (כרוב) פולני

מרק של אמא ז"ל. מרק חורפי לאוהבי החמוץ. מרכיבים: 2 קופסאות כרוב כבוש – עם הנוזלים 3 עצמות מוח 2 "מקלות" נקניק קבנוס – פרוס דק 1 גזר קצוץ לקוביות 1 בצל גדול – קצוץ לקוביות 3 תפוחי אדמה – חתוכים לקוביות גסות 3 כפות שמן קנולה מלח – לפי הטעם פלפל שחור – לפי הטעם מים אופן ההכנה: 1. לטגן בשמן את הקבנוס עד שנעשים קריספיים, להוציא מהסיר. 2....
קרא עוד
>

מרק פטריות – קרופניק (אפשר גם טבעוני)

המרק הפולני של אמא ז"ל, מרק ילדותי. מרכיבים: 200 גרם פטריות שונות ומגוונות – פרוסות דק חופן פטריות פורצ'יני – מושרות כרבע שעה במים רותחים – מסוננות וקצוצות 1 בצל גדול – קצוץ דק 1 כוס גריסי פנינה – שטופות 2 שיני שום - כתושות 2 תפוחי אדמה – קצוצים לקוביות קטנות 2 גזרים – מגורר דק 1 ראש סלרי – קצוץ לקוביות קטנות 50...
קרא עוד
>

השקשוקה הטריפוליטאית של “ד”ר שקשוקה” מיפו

אז לפני שאני כותבת על שקשוקה, מעדן כל כך נפוץ בארץ, ובגרסאות הרבות שלו, אז קצת היסטוריה למעדן זה. השקשוקה "הובאה" לארץ ע"י עולים ממדינות המגרב, ולכל מדינה הייתה הוורסיה שלה. בישראל נפוצות שתי גרסאות עיקריות, הטריפוליטאית, בה הבסיס מורכב מעגבניות, שום ותבלינים, והתוניסאית שאל הבסיס מתווסף גם בצל. כיום, הפכה השקשוקה לשם גנרי לכל מנה שבה מככבות...
קרא עוד
>

מרק ירקות עם גריסים – טבעוני

קר ובא לי מרק, אז זה מה שיצא - יאמי, יאמי מרכיבים: 3/4 כוס גריסים 1 כוס שעועית לבנה – סנפרוסט 1 בצל גדול – קצוץ לקוביות קטנות 1/2 ראש כרוב לבן – פרוס דק 2 שיני שום כתושות 1 גזר – מגורר דק 2 תפוחי אדמה – חתוכים לקוביות 1 כף שמיר – קצוץ דק 3 כפות שמן זית מלח – לפי הטעם פלפל שחור –...
קרא עוד