Portfolio Category: מרקים

>

מרק ירקות עשיר ומנחם

מרכיבים: 2 בצלים – קצוצים לקוביות קטנות 2 קבנוס - פרוסים - לטבעונים קבנוס מנדי, או לוותר 2 כרישות, החלק הלבן בלבד – חתוכות לקוביות 1 ראש סלרי – חתוך לקוביות 1 קולרבי – חתוך לקוביות 2 גזרים – חתוכים לקוביות 2 קישואים – חתוכים לקוביות 1/3 ראש כרוב לבן/אדום – חתוך לפרוסות דקות 2 תפוחי אדמה גדולים – חתוכים לקוביות 150 גרם תרד –...
קרא עוד
>

מרק סלמון

את המתכון הזה קבלתי מחברתי הטובה זהבה, בטיולה בלפלנד. את המרק החם והמזין הזה אכלה בחוות איילים בשם Sieriporo. זהבה מבינה באוכל, ואני מצרפת את המתכון, כפי שקבלה משף המסעדה. המתכון הוא ל- 4 מנות. מרכיבים: 250 גרם סלמון – נקי מעור ועצמות, וחתוך לפיסות קטנות. 2 בצלים – קצוצים לקוביות 2 ענפי סלרי – חתוך לפרוסות דקות 2 תפוחי אדמה גדולים –...
קרא עוד
>

מרק קפושניאק (כרוב) פולני

מרק של אמא ז"ל. מרק חורפי לאוהבי החמוץ. מרכיבים: 2 קופסאות כרוב כבוש – עם הנוזלים 3 עצמות מוח 2 "מקלות" נקניק קבנוס – פרוס דק 1 גזר קצוץ לקוביות 1 בצל גדול – קצוץ לקוביות 3 תפוחי אדמה – חתוכים לקוביות גסות 3 כפות שמן קנולה מלח – לפי הטעם פלפל שחור – לפי הטעם מים אופן ההכנה: 1. לטגן בשמן את הקבנוס עד שנעשים קריספיים, להוציא מהסיר. 2....
קרא עוד
>

מרק פטריות – קרופניק (אפשר גם טבעוני)

המרק הפולני של אמא ז"ל, מרק ילדותי. מרכיבים: 200 גרם פטריות שונות ומגוונות – פרוסות דק חופן פטריות פורצ'יני – מושרות כרבע שעה במים רותחים – מסוננות וקצוצות 1 בצל גדול – קצוץ דק 1 כוס גריסי פנינה – שטופות 2 שיני שום - כתושות 2 תפוחי אדמה – קצוצים לקוביות קטנות 2 גזרים – מגורר דק 1 ראש סלרי – קצוץ לקוביות קטנות 50...
קרא עוד