מנות ראשונות

  • בובה – פשטידת תפוא”ד עם שמרים

    בובה – פשטידת תפוא”ד עם שמרים

    מבית היוצר של חברתי רבקהל'ה. מתכון מתפוצת פולין, ולמרות זאת, מעולה. מרכיבים: 3-4 תפוח אדמה - מגוררים על פומפיה 1 כוס קמח...

  • מרק שעועית – טבעוני

    מרק שעועית – טבעוני

    מרכיבים 1.5 כוסות שעועית - מושרית כל הלילה (אפשר גם סנפרוסט וזה מקצר את התהליך) 4 בצלים - קצוצים דק...

  • קציצות שקדים טחונים עם ירקות

    קציצות שקדים טחונים עם ירקות

    המרכיבים 250 גרם שקדים מולבנים   -   טחונים 1 בצל אדום                ...

  • קציצות אלבניות צמחוניות

    קציצות אלבניות צמחוניות

    את המעדן הצמחוני הזה אכלתי אצל שף שלום שטרית בגדרה, בארוחת ערב מפוארת, באחת מאותן ארוחות בנות אינספור מנות. השף,...

  • תבשיל ירקות עם ניוקי

    תבשיל ירקות עם ניוקי

      מרכיבים 1 בצל גדול קצוץ דק 3 שיני שום קצוצות דק חופן גדול של עגבניות שרי שונות (צהוב, תמר,...

  • טוסט עם ביצה -קרוק מאדאם

    טוסט עם ביצה -קרוק מאדאם

    בצרפת זה נקרא "קרוק מאדאם" ואם מכינים בלי ביצה, זה נקרא "קרוק מיסייה". חפשו את ההבדלים ולמה ??? מרכיבים: 8...

  • גבינה מלוחה”המאירי” עם תרד וביצים

    גבינה מלוחה”המאירי” עם תרד וביצים

    במקרר שלי יש תמיד גבינה מלוחה של "המאירי" מצפת, שניתן להשיגה בחנויות ברח' לוינסקי. ניתן כמובן להחליף בכל גבינה מלוחה...

  • סלט הביצים של אבא ז”ל (גהקטע ציבלה)

    סלט הביצים של אבא ז”ל (גהקטע ציבלה)

    מרכיבים: 8 ביצים קשות 1 תפוח אדמה - מבושל בקליפתו, כך עשו זאת בתקופת הצנע.  2 בצל - בינוניים וקצוצים דק מאד...

  • גפילטע פיש

    גפילטע פיש

    אף פעם לא הייתי מוכנה ללמוד ולהכין געפילטע פיש, מהחשש שזה נורא קשה וחוץ מזה, זה היה תפקיד מסורתי של...