בישול טבעוני

  • שעועית אפויה – Gigantes Plaki

    שעועית אפויה – Gigantes Plaki

    תבשיל המוגש במסעדות היווניות כחלק ממגוון המזטים. הוא במיטבו כשהוא פושר או בטמפרטורת החדר. מרכיבים: 1+1 כוסות שעועית לבנה וחומה - מושרה כל...

  • מג’דרה מאורז מלא

    מג’דרה מאורז מלא

    מרכיבים: 2 כוס/ות עדשים חומות - ממויינות ושטופות היטב 2 כוס/ות אורז מלא - ממויין ושטוף 3 כף/ות שמן זית 4 כוסות מים רותחים -...

  • סלט פומלה, צנוברים ועירית

    סלט פומלה, צנוברים ועירית

    ניתן להשיג בסופר פומלה קלופה מה שהופך את המתכון למהיר ביותר. מרכיבים: 1 פומלה - מנוקה מהקליפה והציפה ומפוררת עירית - חופן...

  • פפרונטה

    פפרונטה

    סלט מבושל מבית היוצר של רועי הבשלן, המוטרף על אוכל איטלקי.   מרכיבים: 3 פלפל אדום - קלוי, מקולף וחתוך לרצועות 3...

  • סלט גרעיני כוסמין – פארו

    סלט גרעיני כוסמין – פארו

    סלט זה אכלתי בניו יורק אצל בתי. היא השתמשה בדגן, בשמו האיטלקי "פארו" הנחשב לאחד מסוגי הדגן העתיקים, ובארץ נמכר כגרעיני...

  • ירקות אפויים – “אנטיפסטי”

    ירקות אפויים – “אנטיפסטי”

    קל להכנה, לשומרי הגזרה, מרהיב בצבעים וטעים טעים. מוגש, בדרך כלל, כחלק ממגוון האנטי פסטי. מרכיבים: 1 שומר - חצוי לרבעים...

  • סלט החצילים הרומני של פליקס ז”ל

    סלט החצילים הרומני של פליקס ז”ל

    פשוט בהכנה ופשוט טעים. פליקס, שהיה רומני, אהב מאד חצילים אלה. כשאירחתי אותו, תמיד דאגתי לו לסלט זה. מרכיבים: 4...

  • לימונצ’לו

    לימונצ’לו

    משקה מעדן שהלימון שולט בו ומרגיש כמו קרטיב לימון, מתאים גם לאלה שאינם שותים אלכוהול. המשקה מקורו באיטליה מאזור סורנטו אמלפי,...

  • סלט פלפלים

    סלט פלפלים

    אבי ז"ל נפטר לפי כ-30 שנה. כבר אז היה בשלן חובב ובישל לנו מעדנים. סלט הפלפלים תמיד יזכיר לי את...