-
שעועית אפויה – Gigantes Plaki
תבשיל המוגש במסעדות היווניות כחלק ממגוון המזטים. הוא במיטבו כשהוא פושר או בטמפרטורת החדר. מרכיבים: 1+1 כוסות שעועית לבנה וחומה - מושרה כל...
-
מג’דרה מאורז מלא
מרכיבים: 2 כוס/ות עדשים חומות - ממויינות ושטופות היטב 2 כוס/ות אורז מלא - ממויין ושטוף 3 כף/ות שמן זית 4 כוסות מים רותחים -...
-
סלט פומלה, צנוברים ועירית
ניתן להשיג בסופר פומלה קלופה מה שהופך את המתכון למהיר ביותר. מרכיבים: 1 פומלה - מנוקה מהקליפה והציפה ומפוררת עירית - חופן...
-
פפרונטה
סלט מבושל מבית היוצר של רועי הבשלן, המוטרף על אוכל איטלקי. מרכיבים: 3 פלפל אדום - קלוי, מקולף וחתוך לרצועות 3...
-
סלט גרעיני כוסמין – פארו
סלט זה אכלתי בניו יורק אצל בתי. היא השתמשה בדגן, בשמו האיטלקי "פארו" הנחשב לאחד מסוגי הדגן העתיקים, ובארץ נמכר כגרעיני...
-
ירקות אפויים – “אנטיפסטי”
קל להכנה, לשומרי הגזרה, מרהיב בצבעים וטעים טעים. מוגש, בדרך כלל, כחלק ממגוון האנטי פסטי. מרכיבים: 1 שומר - חצוי לרבעים...
-
סלט החצילים הרומני של פליקס ז”ל
פשוט בהכנה ופשוט טעים. פליקס, שהיה רומני, אהב מאד חצילים אלה. כשאירחתי אותו, תמיד דאגתי לו לסלט זה. מרכיבים: 4...
-
לימונצ’לו
משקה מעדן שהלימון שולט בו ומרגיש כמו קרטיב לימון, מתאים גם לאלה שאינם שותים אלכוהול. המשקה מקורו באיטליה מאזור סורנטו אמלפי,...
-
סלט פלפלים
אבי ז"ל נפטר לפי כ-30 שנה. כבר אז היה בשלן חובב ובישל לנו מעדנים. סלט הפלפלים תמיד יזכיר לי את...
