מתכונים

  • סלט עשבי תיבול

    סלט עשבי תיבול

    סלט ערבי קייצי ומרענן, קל ופשוט להכנה וטעים טעים להפליא. מרכיבים: 1/4 צרור נענע - קצוצה דק 1/4 צרור כוסברה - קצוצה דק - רק...

  • עוף עם ירקות – “pot au feu” – תבשיל דיאטטי

    עוף עם ירקות – “pot au feu” – תבשיל דיאטטי

    מבית היוצר של חמותי היווניה. דל בקלוריות, קל לעיכול ולמרות זאת יאמי יאמי. מרכיבים: 4 כרעיים עוף חצויות 1 בצל - גדול -...

  • ביף סטרוגנוף

    ביף סטרוגנוף

    מעדן פילה בקר, מהיר ואלגנטי שמקורו במאה ה-19 ברוסיה. מרכיבים: 0.5 קילו פילה בקר - חתוך לרצועות בעובי 1.5 ס"מ ובאורך 4...

  • קונפיטורת משמשים

    קונפיטורת משמשים

    מינימום עבודה - עם מקסימום הנאה. בקיץ, בעונת המשמשים הקצרה, אני נוהגת להכין קונפיטורה מהפרי המדהים הזה. ריבה זו עומדת...

  • טריפל מוס שוקולד

    טריפל מוס שוקולד

    מעדן זה מיועד לשוקוהוליקים שבננו. את מוס השוקולד הזה אני מגישה בכלי גדול ושקוף, דרכו ניתן לראות את שלש שכבות...

  • שוקרוט גארני

    שוקרוט גארני

      מעדן לאוהבי הבשרים המעושנים, הכרוב הכבוש ותפוחי אדמה - לא כשר במקור, המתכון הוא מהמטבח הצרפתי אלזסי, עם ההשפעות...

  • פנקייק – כארוחת ערב מלאה לילדים

    פנקייק – כארוחת ערב מלאה לילדים

    כשילדי היו קטנים ולא ממש אהבו לאכול, נהגתי להכין להם את הפנקייק הללו לארוחת הערב. יש בהם את המרכיבים התזונתיים...

  • קציצות בשר עם פרוסות חצילים

    קציצות בשר עם פרוסות חצילים

    מרכיבים: 7 יחידות חצילים - גדולים, קלופים ופרוסים בעובי 1 ס"מ קמח - לקימוח החצילים 2 ביצים - לטבילת החצילים לתערובת הקציצות  1 קילו...

  • שעועית אפויה – Gigantes Plaki

    שעועית אפויה – Gigantes Plaki

    תבשיל המוגש במסעדות היווניות כחלק ממגוון המזטים. הוא במיטבו כשהוא פושר או בטמפרטורת החדר. מרכיבים: 1+1 כוסות שעועית לבנה וחומה - מושרה כל...