מתכונים

  • ריזוטו עם אנדיב אדום (עולש)

    ריזוטו עם אנדיב אדום (עולש)

    מרכיבים: רוטב טוסקני בסיסי - ראה מתכון שלי באתר 2 עולש - פרוס גס, מבושל מספר דקות במי מלח ומנוקז היטב מהנוזלים. ...

  • ריזוטו במגוון פטריות

    ריזוטו במגוון פטריות

    לאוהבי הפטריות - הניחוח הזה עבורכם. מרכיבים: 30 גרם פטריות יער - מושרות כשעה במים רותחים, מסוננות מנוזלים וקצוצות. 30 גרם פטריות פורצ'יני -...

  • מרק צח מעוף ובשר והודו

    מרק צח מעוף ובשר והודו

    כשאני רוצה שהמרק שלי יהיה מאד עשיר, אני מערבבת עוף ובשר בקר וגרון הודו. בבתנו למרק הזה אין וטו וכולם...

  • סלט שעועית יבשה

    סלט שעועית יבשה

    סלט מהיר וטעים ביותר מהמטבח הבלקני. כדאי לשמור תמיד במקרר שעועית לבנה מבושלת, תוך דקות יש סלט נהדר.   מרכיבים:...

  • חרוסת לפסח

    חרוסת לפסח

    מידי פסח אני מכינה כמות גדולה מאד של חרוסת, המחולקת באופן קבוע למספר חברים שאינם מוותרים. ככתוב במסורת - היא...

  • מרק אפונה הולנדי – “סנרט” (SNERT)

    מרק אפונה הולנדי – “סנרט” (SNERT)

    מרק זה אכלתי באמסטרדם ביום חורף קר. המתכון המוצע כאן הוא ואריציה על הנושא. מתקבל מרק שהוא נזיד - אוכל...

  • נזיד-מרק שעועית

    נזיד-מרק שעועית

    מרק שהוא נזיד ויכול לשמש למנה עיקרית בימי החורף הקרים. מגישים אותו עם לחם לבן אחיד בפרוסות עבות, צנוניות ובצל...

  • קונפיטורת שזיפים

    קונפיטורת שזיפים

    הכנת קונפיטורות בבית היא תהליך קל מאד. אין מה להשוות בין אלה הקנויות ואלה שהן תוצרת בית.ומה עם ההרגשה המרוממת...

  • ראקוט קרומפלי – פשטידת תפוחי אדמה הונגרית

    ראקוט קרומפלי – פשטידת תפוחי אדמה הונגרית

    מרכיבים: 8 תפוחי אדמה אדומים וגדולים, מבושלים על קליפתם במי מלח - מסיימים הבישול רגע לפני התפוררותם ומכניסים למקרר. 3 שמנת...