סלטים

  • סלמון כבוש – גרבלקס

    סלמון כבוש – גרבלקס

    הגרבלקס מקורו בנורבגיה, מוגש כמנה ראשונה במסעדות וקלי קלות להכינו בבית. מרכיבים: 1 קילו סלמון - פילה 1.5 כוסות מלח ים - לתערובת...

  • כרובית מטוגנת בבלילת בירה

    כרובית מטוגנת בבלילת בירה

    מרכיבים: 1 כרובית - מופרדת לפרחים ונקייה 2 ביצים - לבלילה - לטבעונים בלי ביצים בירה בירה - לבלילה כחצי בקבוק 1 כוסות קמח...

  • סלט כרובית עם בייקון/פרושוטו

    סלט כרובית עם בייקון/פרושוטו

    מרכיבים: 1 כרובית - מחולקת ל"פרחים", נקיה ומבושלת במי מלח 200 גרם בייקון - או פרושוטו, חתוך לקוביות קטנות. אפשר להחליף באווז 1...

  • סלט אבוקדו

    סלט אבוקדו

    מרכיבים: 3 יחידות אבוקדו - בשל, מעוך עם מזלג 1 בצל - קצוץ דק 3 ביצים קשות - מעוכות עם מזלג 2 כפות מיונז מלח -...

  • דג מלוח כבוש משמאלץ הרינג

    דג מלוח כבוש משמאלץ הרינג

    אבא ז"ל היה הולך כל שבוע לשוק הכרמל, ומביא מעדנים. לעתים היה מביא גם שמלץ הרינג ואמא ז"ל היתה ממהרת...

  • סלט עלים ירוקים עם בטטה

    סלט עלים ירוקים עם בטטה

    הפתיע אותי עד כמה השילוב שבין העלים הירוקים, הבטטה והטחינה יכול להיות כל כך מושלם. שווה ניסיון.   מרכיבים: 1/2 חבילה...

  • סלט כרוב עם חמוציות ופקנים מסוכרים

    סלט כרוב עם חמוציות ופקנים מסוכרים

    בליל הסדר גם הסלט הזה ליווה את המנה העיקרית והיה מרענן וטעים מאד, והוא מבית היוצר של רותי.   מרכיבים:...

  • ממרח גבינה הונגרי – קורוזוט

    ממרח גבינה הונגרי – קורוזוט

    גם לפולנים יש את ממרח הגבינה הזה, אצלם הוא נקרא צפורוק. מרכיבים: 250 גרם גבינה לבנה - טוב טעם 50 גרם חמאה -...

  • טפנד מזיתים שחורים

    טפנד מזיתים שחורים

    מרכיבים: 250 גרם זיתים שחורים - מגולענים ורצוי קלמטה 3 פרוסות אנשובי משומר 3 כפות צלפים 3 כפות עגבניות - מיובשות בשמן זית 2 שיני שום...