מתכונים

  • תבשיל שעועית צהובה

    תבשיל שעועית צהובה

    מתכון שהוא פרדוקס. המתכון מתאים מאד לימי החורף הקרים, אולם תקופת גידול השעועית הטריה והטובה היא מאפריל עד דצמבר. אז...

  • לצ’ו – השקשוקה ההונגרית

    לצ’ו – השקשוקה ההונגרית

    הלצ'ו של אבא ז"ל, שהיה עושה אותו מאד חריף. גם כשהמקרר כמעט ריק ויש בו רק עגבניה, פלפל, בצל וביצה,...

  • לימונצ’לו

    לימונצ’לו

    משקה מעדן שהלימון שולט בו ומרגיש כמו קרטיב לימון, מתאים גם לאלה שאינם שותים אלכוהול. המשקה מקורו באיטליה מאזור סורנטו אמלפי,...

  • עוגת שלש שכבות

    עוגת שלש שכבות

    כשהתחתנתי לא ידעתי לבשל או לאפות והאפיה אפילו היתה שנואה עלי יותר מבישול. עוגה זו קלה להכנה ומדהימה בטעמה, והיא...

  • סלט פלפלים

    סלט פלפלים

    אבי ז"ל נפטר לפי כ-30 שנה. כבר אז היה בשלן חובב ובישל לנו מעדנים. סלט הפלפלים תמיד יזכיר לי את...

  • כבד עוף עם פטריות וניוקי ברוטב יין מרסלה

    כבד עוף עם פטריות וניוקי ברוטב יין מרסלה

    מנה קלה, מרהיבה בהגשה וכמובן מדהימה בטעמה וזוכה לקריאות אושר מהסועדים. מרכיבים: 18 כבדי עוף - שלמים ומנוקים מגידים וקרישי...

  • עוגה בחושה עם חלבה וחטאים נוספים

    עוגה בחושה עם חלבה וחטאים נוספים

    עוגה מפתיעה ומדהימה בטעמה. אני אופה אותה בתבנית סיליקון, עם חור באמצע (כמו סיר פלא) - לחור זה יש שימוש,...

  • קוגל מתוק – “ברד פודינג”

    קוגל מתוק – “ברד פודינג”

    בכל יום ראשון אמא ז"ל היתה מכינה קוגל משאריות החלה של שבת. היום אני קונה חלה טריה ומתוקה, מיישנת אותה...

  • כרוב ממולא – סארמאלה

    כרוב ממולא – סארמאלה

    כרוב ממולא בנוסח רומני, טעמו חמצמץ והוא מוגש עם שמנת חמוצה - יאמי יאמי מרכיבים: 1 כרוב - מסירים את גזע...