-
תבשיל שעועית צהובה
מתכון שהוא פרדוקס. המתכון מתאים מאד לימי החורף הקרים, אולם תקופת גידול השעועית הטריה והטובה היא מאפריל עד דצמבר. אז...
-
לצ’ו – השקשוקה ההונגרית
הלצ'ו של אבא ז"ל, שהיה עושה אותו מאד חריף. גם כשהמקרר כמעט ריק ויש בו רק עגבניה, פלפל, בצל וביצה,...
-
לימונצ’לו
משקה מעדן שהלימון שולט בו ומרגיש כמו קרטיב לימון, מתאים גם לאלה שאינם שותים אלכוהול. המשקה מקורו באיטליה מאזור סורנטו אמלפי,...
-
עוגת שלש שכבות
כשהתחתנתי לא ידעתי לבשל או לאפות והאפיה אפילו היתה שנואה עלי יותר מבישול. עוגה זו קלה להכנה ומדהימה בטעמה, והיא...
-
סלט פלפלים
אבי ז"ל נפטר לפי כ-30 שנה. כבר אז היה בשלן חובב ובישל לנו מעדנים. סלט הפלפלים תמיד יזכיר לי את...
-
כבד עוף עם פטריות וניוקי ברוטב יין מרסלה
מנה קלה, מרהיבה בהגשה וכמובן מדהימה בטעמה וזוכה לקריאות אושר מהסועדים. מרכיבים: 18 כבדי עוף - שלמים ומנוקים מגידים וקרישי...
-
עוגה בחושה עם חלבה וחטאים נוספים
עוגה מפתיעה ומדהימה בטעמה. אני אופה אותה בתבנית סיליקון, עם חור באמצע (כמו סיר פלא) - לחור זה יש שימוש,...
-
קוגל מתוק – “ברד פודינג”
בכל יום ראשון אמא ז"ל היתה מכינה קוגל משאריות החלה של שבת. היום אני קונה חלה טריה ומתוקה, מיישנת אותה...
-
כרוב ממולא – סארמאלה
כרוב ממולא בנוסח רומני, טעמו חמצמץ והוא מוגש עם שמנת חמוצה - יאמי יאמי מרכיבים: 1 כרוב - מסירים את גזע...