בישול בלקני

  • סלט החצילים הרומני של פליקס ז”ל

    סלט החצילים הרומני של פליקס ז”ל

    פשוט בהכנה ופשוט טעים. פליקס, שהיה רומני, אהב מאד חצילים אלה. כשאירחתי אותו, תמיד דאגתי לו לסלט זה. מרכיבים: 4...

  • פודינג אדום ממיץ תפוזים טרי

    פודינג אדום ממיץ תפוזים טרי

    אז כמו שהיה פעם, פודינג אדום ובלי חומרים משמרים. מבית היוצר של חמותי, שהגישה פודינג זה עם הבורקס של שבת....

  • תבשיל שעועית צהובה

    תבשיל שעועית צהובה

    מתכון שהוא פרדוקס. המתכון מתאים מאד לימי החורף הקרים, אולם תקופת גידול השעועית הטריה והטובה היא מאפריל עד דצמבר. אז...

  • סלט שעועית יבשה

    סלט שעועית יבשה

    סלט מהיר וטעים ביותר מהמטבח הבלקני. כדאי לשמור תמיד במקרר שעועית לבנה מבושלת, תוך דקות יש סלט נהדר.   מרכיבים:...

  • חרוסת לפסח

    חרוסת לפסח

    מידי פסח אני מכינה כמות גדולה מאד של חרוסת, המחולקת באופן קבוע למספר חברים שאינם מוותרים. ככתוב במסורת - היא...

  • נזיד-מרק שעועית

    נזיד-מרק שעועית

    מרק שהוא נזיד ויכול לשמש למנה עיקרית בימי החורף הקרים. מגישים אותו עם לחם לבן אחיד בפרוסות עבות, צנוניות ובצל...

  • מרק רומני עם קציצות בשר – “צ’ורבה קון פרישוארה”

    מרק רומני עם קציצות בשר – “צ’ורבה קון פרישוארה&

    מרכיבים: 2 גזר - קצוץ לקוביות קטנות 1 סלרי - ראש גדול קצוץ לקוביות קטנות 1 בצל - גדול וקצוץ 0.5 לימון - מיץ...

  • חציל עם יוגורט

    חציל עם יוגורט

    "החציל האציל" כך כינו, בעבר, המגדלים את החציל. לטעמי הוא באמת מלך הירקות. מרכיבים: 2 חציל - חצילים בלאדי קלויים על האש...

  • צזיקי

    צזיקי

    מרכיבים: 2 גביעי יוגורט כבשים יוגורט סמיך 2 שיני שום כתושות לאוהבי השום להוסיף עוד 2 מלפפונים קצוצים לקוביות קטנות...