-
ירקות אפויים – “אנטיפסטי”
קל להכנה, לשומרי הגזרה, מרהיב בצבעים וטעים טעים. מוגש, בדרך כלל, כחלק ממגוון האנטי פסטי. מרכיבים: 1 שומר - חצוי לרבעים...
-
סלט החצילים הרומני של פליקס ז”ל
פשוט בהכנה ופשוט טעים. פליקס, שהיה רומני, אהב מאד חצילים אלה. כשאירחתי אותו, תמיד דאגתי לו לסלט זה. מרכיבים: 4...
-
לצ’ו – השקשוקה ההונגרית
הלצ'ו של אבא ז"ל, שהיה עושה אותו מאד חריף. גם כשהמקרר כמעט ריק ויש בו רק עגבניה, פלפל, בצל וביצה,...
-
לימונצ’לו
משקה מעדן שהלימון שולט בו ומרגיש כמו קרטיב לימון, מתאים גם לאלה שאינם שותים אלכוהול. המשקה מקורו באיטליה מאזור סורנטו אמלפי,...
-
סלט פלפלים
אבי ז"ל נפטר לפי כ-30 שנה. כבר אז היה בשלן חובב ובישל לנו מעדנים. סלט הפלפלים תמיד יזכיר לי את...
-
עוגה בחושה עם חלבה וחטאים נוספים
עוגה מפתיעה ומדהימה בטעמה. אני אופה אותה בתבנית סיליקון, עם חור באמצע (כמו סיר פלא) - לחור זה יש שימוש,...
-
ריזוטו עם אנדיב אדום (עולש)
מרכיבים: רוטב טוסקני בסיסי - ראה מתכון שלי באתר 2 עולש - פרוס גס, מבושל מספר דקות במי מלח ומנוקז היטב מהנוזלים. ...
-
ריזוטו במגוון פטריות
לאוהבי הפטריות - הניחוח הזה עבורכם. מרכיבים: 30 גרם פטריות יער - מושרות כשעה במים רותחים, מסוננות מנוזלים וקצוצות. 30 גרם פטריות פורצ'יני -...
-
סלט שעועית יבשה
סלט מהיר וטעים ביותר מהמטבח הבלקני. כדאי לשמור תמיד במקרר שעועית לבנה מבושלת, תוך דקות יש סלט נהדר. מרכיבים:...
