בישול צמחוני

  • ירקות אפויים – “אנטיפסטי”

    ירקות אפויים – “אנטיפסטי”

    קל להכנה, לשומרי הגזרה, מרהיב בצבעים וטעים טעים. מוגש, בדרך כלל, כחלק ממגוון האנטי פסטי. מרכיבים: 1 שומר - חצוי לרבעים...

  • סלט החצילים הרומני של פליקס ז”ל

    סלט החצילים הרומני של פליקס ז”ל

    פשוט בהכנה ופשוט טעים. פליקס, שהיה רומני, אהב מאד חצילים אלה. כשאירחתי אותו, תמיד דאגתי לו לסלט זה. מרכיבים: 4...

  • לצ’ו – השקשוקה ההונגרית

    לצ’ו – השקשוקה ההונגרית

    הלצ'ו של אבא ז"ל, שהיה עושה אותו מאד חריף. גם כשהמקרר כמעט ריק ויש בו רק עגבניה, פלפל, בצל וביצה,...

  • לימונצ’לו

    לימונצ’לו

    משקה מעדן שהלימון שולט בו ומרגיש כמו קרטיב לימון, מתאים גם לאלה שאינם שותים אלכוהול. המשקה מקורו באיטליה מאזור סורנטו אמלפי,...

  • סלט פלפלים

    סלט פלפלים

    אבי ז"ל נפטר לפי כ-30 שנה. כבר אז היה בשלן חובב ובישל לנו מעדנים. סלט הפלפלים תמיד יזכיר לי את...

  • עוגה בחושה עם חלבה וחטאים נוספים

    עוגה בחושה עם חלבה וחטאים נוספים

    עוגה מפתיעה ומדהימה בטעמה. אני אופה אותה בתבנית סיליקון, עם חור באמצע (כמו סיר פלא) - לחור זה יש שימוש,...

  • ריזוטו עם אנדיב אדום (עולש)

    ריזוטו עם אנדיב אדום (עולש)

    מרכיבים: רוטב טוסקני בסיסי - ראה מתכון שלי באתר 2 עולש - פרוס גס, מבושל מספר דקות במי מלח ומנוקז היטב מהנוזלים. ...

  • ריזוטו במגוון פטריות

    ריזוטו במגוון פטריות

    לאוהבי הפטריות - הניחוח הזה עבורכם. מרכיבים: 30 גרם פטריות יער - מושרות כשעה במים רותחים, מסוננות מנוזלים וקצוצות. 30 גרם פטריות פורצ'יני -...

  • סלט שעועית יבשה

    סלט שעועית יבשה

    סלט מהיר וטעים ביותר מהמטבח הבלקני. כדאי לשמור תמיד במקרר שעועית לבנה מבושלת, תוך דקות יש סלט נהדר.   מרכיבים:...